Veelgestelde vragen

Hieronder staat een overzicht met de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Staat uw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met ons op!

 

Wat zijn de schooltijden van mijn zoon/dochter?

Schooltijden SO de Wijnberg Venlo

In de schoolgids die op deze website gepubliceerd staat, kunt u precies zien wat de exacte schooltijden zijn.

>terug naar overzicht

Wanneer zijn er vakanties of vrije dagen?

In de kalender en in de schoolgids staan de vakanties, vrije dagen en studiedagen vermeld.

>terug naar overzicht

Wat te doen bij ziekte van mijn kind?
Indien u uw kind wilt afmelden vanwege ziekte, dan dient u telefonisch contact op te nemen met de Wijnberg.
Geef de ziekmelding van uw kind tussen 8.15 en 8.45 uur telefonisch door op nummer 077-3217650.

>terug naar overzicht

Kan mijn kind in aanmerking komen voor het leerlingenvervoer?
Leerlingen van de Wijnberg kunnen in aanmerking komen voor leerlingenvervoer tussen het thuisadres en de school. Elke gemeente hanteert hiervoor eigen richtlijnen. Voor de aanvraag van leerlingenvervoer dient een formulier ingevuld te worden. Ouders kunnen dit formulier afhalen in de gemeente waar zij wonen of downloaden vanaf de website van de betreffende gemeente.
Heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier voor de aanvraag voor het leerlingenvervoer, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Wijnberg in Venlo onder telefoonnummer 077-3217650.

>terug naar overzicht

Wat te doen om mijn kind te laten overblijven?
In de lunchpauze kunnen kinderen en jongeren, die niet in de leefgroep van de Mutsaersstichting verblijven, even naar huis gaan, maar er is ook een mogelijkheid tot overblijven op school.
Geef uw kind een gezond lunchpakket mee bestaande uit brood, drinken en fruit. De Wijnberg zorgt voor professioneel toezicht.

>terug naar overzicht

Kan mijn kind verlof krijgen buiten de gewone schoolvakanties en vrije dagen?
Het antwoord op deze vraag is in principe nee. Vrije dagen voor verjaardagen, uitstapjes, vakanties en dergelijke zijn niet mogelijk. Alleen in uitzonderlijke gevallen kan de directeur of locatieleider van de school een uitzondering maken. Via de leraar kunt u een formulier krijgen waarop u aangeeft voor welke dag u verlof vraagt. Bij akkoordverklaring door de locatieleider ontvangt u het formulier terug.

>terug naar overzicht

Wat te doen voor de aanvraag van kort verlof?
Moet uw zoon of dochter naar de tandarts, oogarts, huisarts, kennis maken op de vervolgschool of is het om een andere grondige reden kortdurig afwezig op school? Geef dit dan door via het contactschriftje, neem telefonisch contact op met de leraar van uw zoon/dochter of het secretariaat van de Wijnberg. Bij het verlof van een dag of langer, dient er een verlofformulier ingevuld te worden. Dit formulier is opvraagbaar via de leraar van uw kind of via het secretariaat van de Wijnberg.

>terug naar overzicht

Overige vragen?
Voor antwoorden op uw overige vragen kunt u het beste contact opnemen met de leraar van uw kind of via het secretariaat van de Wijnberg op telefoonnummer 077-3217650.

>terug naar overzicht