Nieuws

Vacature Leraar (voortgezet) speciaal onderwijs

Klik hier voor meer informatie betreffende de vacature Leraar (voortgezet) speciaal onderwijs.

Week van Zorg en Welzijn

Als je passie hebt voor het helpen van jongeren in een lastige situatie, voel je je hier helemaal op je plek! Soms is het zwaar, maar het is het allemaal waard!” Meer weten over ons werk? Bezoek ons tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Op https://www.mutsaersstichting.nl/actueel/programma-week-van-zorg-en-welzijn vind je het programma en kun je je aanmelden. #ikzorg #weekvanzorgenwelzijn

Een goed schooljaar gewenst!

De zomervakantie is voorbij en het schooljaar 2018-2019 is weer van start gegaan.
Onze medewerkers zijn er weer helemaal klaar voor om er een leerzaam en actief schooljaar samen van te maken.
We wensen al onze leerlingen, hun ouders/verzorgers, onze teamleden, stagiaires, partners en overige betrokkenen een boeiend schooljaar toe!

LOMS betrokkenheidsonderzoek

Van 28 mei tot en met 15 juni 2018 vond het LOMS-betrokkenheidsonderzoek bij de Wijnberg plaats. LOMS staat voor leerlingen, ouders, medewerkers, stakeholders.
Een groot deel van de leerlingen, ouders, medewerkers en stakeholders nam deel aan het onderzoek – waarvoor onze hartelijke dank!

De Wijnberg is Gezonde School

De Wijnberg Onderwijsexpertise SO-VSO heeft het vignet Gezonde School op 5 juli 2018 behaald. Met het vignet Gezonde School laten we zien dat we voldoen aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen op het gebied van gezonde voeding.

Uiteraard zijn we trots op dit resultaat en bedanken we alle medewerkers, leerlingen en ouders die hieraan bijgedragen hebben!

Tijdscapsules KEC Weert

Met het plaatsen van tijdscapsules met daarin ‘dromen’ van kinderen is maandag 2 juli een feestelijk moment bereikt bij de nieuwbouw van Kennis- en Expertisecentrum (KEC) Weert aan de Beatrixlaan. Wethouder Paul Sterk had speciaal voor deze gelegenheid een gedicht geschreven dat hij ter plekke declameerde.

KEC Weert is het nieuwe onderkomen van onderwijspartijen het Palet, Widdonckschool Weert (onderdeel van de Aloysius Stichting) en de Wijnberg, in samenwerking met De Mutsaersstichting.

Offerfeest 21 augustus 2018

Beste ouders/verzorgers,

Het offerfeest zal dit jaar waarschijnlijk gevierd gaan worden op dinsdag 21 augustus 2018.

Voor het offerfeest bestaat er recht op 1 dag verlof, de dag dat het feest plaatsvindt. U als ouder/verzorger dient van tevoren kenbaar te maken op school dat uw kind het offerfeest gaat vieren. Verlofaanvragen om langer het offerfeest te mogen vieren (al dan niet in het buitenland) worden niet gehonoreerd. Ook zal er door de leerplicht van de gemeente Venlo weer een controle gaan plaatsvinden op afwezigheid/ziekmeldingen van leerlingen.

LOMS aankondiging 2018

Ook in 2018 vindt er weer een LOMS betrokkenheidsonderzoek plaats bij de Wijnberg.
Zie bijgaande aankondiging.

Schoolfruit

Beste ouder/verzorger,

We hebben 20 weken lang meegedaan aan het EU-Schoolfruit programma. We ontvingen deze weken gratis schoolfruit op al onze locaties.
Helaas vindt op 20 april 2018 alweer de laatste levering plaats van het schoolfruit. Hopelijk heeft uw zoon of dochter volop van de verschillende soorten groenten en fruit kunnen genieten.

Week van de Lentekriebels

De Wijnberg Onderwijsexpertise SO-VSO doet ook dit jaar weer mee aan de landelijke Week van de Lentekriebels. Deze week is ontstaan om relationele en seksuele vorming in het onderwijs te stimuleren. In het project wordt relationele en seksuele vorming op een positieve en vrolijke manier onder de aandacht gebracht.
De Week van de Lentekriebels vindt plaats van 19 tot en met 23 maart. Het thema van dit jaar is ‘Anders’.

Pagina's